PRECIOUS PRESENTS


Rooseveltstraat 16
2321 BM Leiden
 

Openingstijden showroom:
Uitsluitend op afspraak

Historie

Startend als groothandel voor de juweliers- en antiquairbranche in zilveren en verzilverde gebruiksartikelen begon het succesverhaal van Griffioen Precious Presents in een kantoorpand aan de Kanaalweg te Leiden op 1 februari 1995. De showroom en het magazijn waren snel te klein en al spoedig werd uitgezien naar een groter pand. Het duurde echter toch tot 2001 voordat zich een geschikte plek voor een pand aandiende om de onderneming verder uit te bouwen. De activiteiten van de onderneming waren namelijk in die 6 jaar drastisch uitgebreid, met alle gevolgen van dien. De collecties werden groter en aangepast aan de vraag uit de markt, daar meer en meer afnemers uit het bedrijfsleven zich meldden met specifieke vragen.

Dit resulteerde in een aanvulling die thans varieert van een totale relatiegeschenkencollectie tot een uitgebreide kerstpakkettenrange.

De ballpoints, paraplus, T-shirts en caps zijn niet meer weg te denken uit de collectie en met meer dan 50.000 kerstpakketten per jaar is Griffioen Precious Presents een serieuze partij in dit segment. Daarbij is de aandacht voor en de realisatie van een uniek geschenk nooit uit het oog verloren. Enkele voorbeelden: verzilverde paperclipdoosje voor de bank met de leeuw, zilveren tulpen, klompen en Hollandse schaatsen voor diverse ambassades, bekers ter herinnering aan de geboorte van Prinses Amalia, verzilverde theelepels met specifieke topstukken (50 jaar bevrijding, huwelijk Prins Willem- Alexander & Prinses Maxima), en ook diverse artikelen voor koperen, zilveren of gouden huwelijken, sjaals met diverse ingeweven logo’s, voetballen, kerststallen, houten vrachtauto’s met “origineel”doek, vlaggen en banners voor sportevenementen en bedrijven en niet te vergeten in 2006 een speciale collectie met betrekking tot de 400ste verjaardag van Rembrandt van Rijn.

De artikelen worden betrokken van producenten over de hele wereld, waarbij Europa en Azië verreweg het leeuwendeel leveren. De productietijden worden met de toenemende 24-uurs economie steeds korter en geven hierdoor meerdere mogelijkheden voor de toekomst.

2019 belooft voor Griffioen Precious Presents weer een bijzonder jaar te worden. DE OPMAAT VOOR HET 5E LUSTRUMJAAR.  2020 zal het 25 jarig bestaan grootse aandacht krijgen!!

Uitbreiding van activiteiten en samenwerkingen zullen zorgdragen voor een groei, waarbij juist het gezicht van Griffioen Precious Presents zich blijft onderscheiden met haar verrassende collecties en opvallende service.

Samenvatting:  
Onderneming: Griffioen Precious Presents VOF
   
Oprichting: 1 februari 1995
   
Gedenkwaardige data:  
     mei 2001 1e steenlegging voor nieuwbouw door Alexander Pechtold
     april 2002 Opening nieuw pand aan de Rooseveltstraat in Leiden door Melanie Schultz van Haegen
     januari 2006 Opening Rembrandt-shop in Leiden ivm 400 jaar Rembrandt
     augustus 2007 12 ½ jaar bestaan van Griffioen Precious Presents
     januari 2013 Officieel B2B dealer van Nina Ricci, Cerruti 1881, Ungaro, Jean-Louis Scherrer en Cacharel.
     maart 2013 Specifiek ontwikkelde collectie m.b.t. de Abdicatie van Koningin Beatrix en de kroning van Willem Alexander.

     april 2015

Persoonlijke ontmoeting met Koningin Maxima en Koning Willem Alexander.

 

Aktiviteiten:

Juwelier voor het bedrijfsleven

 

 

 

Makelaar in relatiegeschenken

 

 

Specialist in Kerstpakketten
   
Afnemers:  Wederverkopers
  Juweliers/antiquairs
  Bedrijfsleven
   
Collectie: Zilveren en verzilverde gebruiksvoorwerpen
  Relatiegeschenken
  Tijdelijke grafmarkering
  Kerstpakketten

Koningsdag 2015